দিনটোত খাদ্য ডেলিভাৰী (Food Delivery) কৰা বিষয়টো যদি ভালদৰে লক্ষ্য কৰা যায়, তেন্তে দেখিব যে বেছিভাগ খাদ্য (Food)ই ক’লা প্লাষ্টিকৰ বাকচ (Black plastic boxes)ত আহে। কিন্তু স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে এই ধৰণৰ বাকচত খাদ্য আহিলে কেন্সাৰৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ বাঢ়ি (incidence of cancer increases) যায়।
ক’লা প্লাষ্টিকৰ বাকচত বিষাক্ত গোন্ধ থাকে, যিটো ক’লা প্লাষ্টিকৰ ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ পৰা উৎপন্ন হয়। তাৰ পিছত যেতিয়া তাত যিকোনো খাদ্য ৰখা হয়, তেতিয়া এই বিষ পোনে পোনে তাত সোমাই যায়। সেই খাদ্যই কেন্সাৰৰ উৎস হ’ব পাৰে।

অৱশ্যে এই সন্দৰ্ভত কোনো সঠিক তথ্য লাভ কৰা হোৱা নাই। ক’লা প্লাষ্টিকৰ বাকচত খাদ্য থাকিলে কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা সন্দৰ্ভত কোনো সতৰ্কবাণী জাৰি (Warning issued) কৰা হোৱা নাই। অৱশ্যে এই ক’লা প্লাষ্টিকৰ বেয়া প্ৰভাৱৰ বিষয়ে ইতিমধ্যে বিজ্ঞানীসকলে সকলোকে সকীয়াই দিছে। ক’লা প্লাষ্টিক খাদ্য প্ৰতিষ্ঠানসমূহে প্ৰতিদিনে বহুলভাৱে ব্যৱহাৰ কৰে। ব্যৱহাৰৰ পিছত পেলাবলৈ সতৰ্কবাণী হিচাপে লিখা হ’লেও বহুতে তেনে নকৰে। তেতিয়া এই ক’লা প্লাষ্টিকৰ বাকচ যিমানেই ব্যৱহাৰ হ’ব সিমানেই ইয়াৰ পৰা বেয়া অংশ ওলাব। এয়া কেন্সাৰ ৰোগৰ অন্যতম কাৰণ।
শেহতীয়াকৈ চলোৱা এক সমীক্ষাত ওলাইছে যে ২০৩টা ক’লা প্লাষ্টিকৰ বাকচ পৰীক্ষাৰ পৰা দেখা গৈছে যে ক’লা প্লাষ্টিকত কিছুমান ক্ষতিকাৰক পদাৰ্থ আছে যাৰ পৰা খাদ্য নষ্ট হোৱাৰ লগতে প্লাষ্টিকৰ কণাবোৰ খাদ্যত মিহলি হৈ যায়। গতিকে ইয়াক যিমান কম ব্যৱহাৰ কৰা হয় সিমানেই ভাল।
বাৰে বাৰে ক’লা প্লাষ্টিকৰ বাকচত থোৱা খাদ্য খালে পাচনতন্ত্ৰত বিভিন্ন সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। ইমানেই নহয়, তাৰ পৰা ডায়েবেটিছ আৰু অন্যান্য ধৰণৰ ৰোগো হ’ব পাৰে। যদি ক’লা প্লাষ্টিক ৰন্ধন বাচন হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হয়, তেন্তে তাৰ পৰাও শৰীৰত কেন্সাৰ কোষ প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে।