আপুনি কি প্রায়ে হঠাৎ চৰ্মৰোগ, জ্বৰ বা ঋতু সংক্রান্ত এলাৰ্জি বা সংক্রমণত ভোগে নেকি? তেন্তে আপোনাৰ শৰীৰে উচ্চ ESR মাত্ৰাৰ (erythrocyte sedimentation rate) দিশে গতি কৰি, যি শৰীৰত প্ৰদাহৰ মাত্ৰা প্ৰতিফলিত কৰে। আমাৰ খাদ্য প্ৰণালীত এনে ৬টা খাদ্য আছে যিয়ে প্ৰাকৃতিকভাৱে সংক্রমণ আৰু এলাৰ্জি হ্ৰাস কৰিবলৈ জনাজাত।
খাদ্যসমূহে কেনেকৈ সংক্ৰমণ ৰোধ কৰিব পাৰে?
দৈনন্দিন খাদ্যতালিকাত প্ৰদাহ বিৰোধী খাদ্য সংযোজন কৰি সাধাৰণ স্বাস্থ্য সুৰক্ষা আৰু প্ৰদাহ হ্ৰাস কৰা সম্ভৱ। সংক্ৰমণসমূহ মূলতঃ বেক্টেৰিয়া, ভাইৰাছ, ফাংগাছ বা পেৰাচাইটে সৃষ্টি কৰে। কিছুমান প্ৰদাহবিৰোধী খাদ্য যেনে ফল, শাক-পাচলি, ওমেগা-৩ ফেটি এচিডযুক্ত মাছ, বাদাম, বীজ আৰু হালধি আৰু আদা নিচিনা মচলা, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু পুষ্টিকৰ উপাদান যোগান ধৰে যি ইমিউনিটি বৃদ্ধি কৰে আৰু শৰীৰক সংক্ৰমণৰ প্ৰতিক্ৰিয়া কৰিবলৈ আৰু দীর্ঘম্যাদী প্ৰদাহৰ জোখাৰি হ্ৰাস কৰিবলৈ সহায় কৰে। ইয়াত দৈনন্দিন খাদ্যতালিকাত যোগ দিব পৰা কিছুমান সাধাৰণ খাদ্যৰ উদাহৰণ দিয়া হৈছে।
জলকীয়া: জলকীয়াত আলিচিন নামৰ এক যৌগ পোৱা যায়, যাৰ অত্যন্ত শক্তিশালী অ্যান্টিমাইক্ৰ’বিয়েল গুণ আছে। শতিকাসমূহ ধৰি এই যৌগটো বেক্টেৰিয়াল, ফাংগাল, আৰু ভাইৰাছৰ দ্বাৰা হোৱা সংক্ৰমণ ৰোধ কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈ আহিছে। কেঁচা জলকীয়া খোৱা বা আপোনাৰ খাদ্যত যোগ দিয়াৰ দ্বাৰা আপোনাৰ ইমিউন চিষ্টেম শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ সহায় কৰিব পাৰে।
নহৰু: নহৰুত আলিচিন নামৰ এক শক্তিশালী যৌগ পোৱা যায়, যাৰ অত্যাধিক অ্যান্টিমাইক্ৰ’বিয়েল গুণ থাকে। শতিকাসমূহ ধৰি সংক্ৰমণ ৰোধ কৰাত নহৰু ব্যৱহাৰ হৈ আহিছে, যিটো বেক্টেৰিয়া, ফাংগাছ আৰু ভাইৰাছ ৰোধ কৰিব পাৰে। কেঁচা নহৰু খোৱা বা খাদ্যত মিহলাই খোৱাৰ ফলত আপোনাৰ ইমিউন চিষ্টেম শক্তিশালী হ’ব আৰু সংক্ৰমণৰ প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ সহায় কৰিব।
আদা: আদাই প্ৰদাহ প্ৰতিৰোধী আৰু জীৱাণুনাশক গুণাগুণ দুয়োটা বহন কৰে। এই উদ্ভিদজাত উপাদানটোত জিঞ্জেৰল আৰু শোগালৰ নিচিনা যৌগিক পদাৰ্থ আছে, যিবোৰে বেক্টেৰিয়া আৰু ভাইৰাছৰ বৃদ্ধি ৰোধ কৰাত সহায়ক বুলি প্ৰমাণিত হৈছে। আদাৰ চাহ সেৱন কৰা বা খাদ্যত কেঁচা আদা মিহলি কৰি খোৱাৰ ফলত সংক্ৰমণৰ পৰা স্বস্তি লাভ কৰিব পাৰি, লগতে ই আপোনাৰ ইমিউনিটি চিষ্টেম শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰে।