তীব্র গৰমৰ কাৰণে ডিহাইড্রেচনৰ সমস্যা বাঢ়ে। এই সময়ত তষ্ণা নিবাৰণৰ বাবে বহুতেই ক’ল্ড ড্রিঙ্কছ, ছফট ড্রিঙ্কছ খায়। যিয়ে সাময়িকভাবে তৃষ্ণা দূৰ কৰিলেও শৰীৰৰ ক্ষতি কৰে। বিশেষজ্ঞসকলৰ পৰামর্শ অনুযায়ী, এই বতৰত তৈলাক্ত, মচলাদাৰ খাদ্যৰ পৰিৱর্তে লঘু খাদ্য খোৱা উচিত।
তাৰ উপৰি দৈনিক খাদ্য তালিকাত বিশেষ কিছু ফল, পাচলি ৰখা উচিত। ইয়াৰে ভিতৰত এবিধ হৈছে তৰমুজ।
গৰমৰ বজাৰত সর্বত্রই তৰমুজ পোৱা যায়। কেৱল যে সুস্বাদু সেয়াই নহয়, তৰমুজ শৰীৰৰ বাবে অত্যন্ত উপকাৰী। নিয়মিত খালে একাধিক জটিল ৰোগৰ সমস্যাও নিয়ন্ত্রণত থাকিব৷